BejelentésRajki Katalin, Kataroszi-eszembe-juttatások
Lépj be!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

- 1 -


Bemutatkozás és a honlapomról törölt teológiai írások tartalomjegyzéke:


 

 

Rajki Katalin Katarosz-Galériájában vagy. Ez a második galériám teológiai írásaimat tartalmazza, Kataroszi-eszembe-juttatások címen. Az első a Korona-galéria, itt néhány festmény, tyffani, égetet zománc kép, batik ... van, amiket én készítettem.


http://Korona-galeria.hupont.hu/

 

Mindkét galériám a nevem jelentése. Katalin azt jelenti Korona, és azt, hogy Teljesen tiszta, Katarosz, (Καθαρος).

Az életemben a bölcsesség keresése és a szépség keresése egyet jelent, olyannyira, hogy a Biblia szerint a bölcsesség szép.

A bölcsességet "szerettem és kerestem ifjúkorom óta; azon voltam, hogy jegyesemmé tegyem és hódolója lettem szépségének" (Bölcs 8,2).

A keleti ember tudatosan ad nevet újszülött gyermekének, a név jelentése szerint választ nevet neki. A név jelentése, mintegy életcél lesz számára.

Én szeretem a nevemet, jelentése nekem is egész életemre kiterjedő célt ad. Ha meggondoljuk, kiről tudhatjuk egyértelműen, hogy teljesen tiszta, a válasz: Mária, Jézus Édesanyja, aki megőrizte lelke ragyogását egész életében, a Mennyben megkapta a dicsőség koronáját. (Így függ össze a teljesen tiszta és a korona.)

Tudom, a nevemmel nem kis feladatot kaptam, de azt is tudom, ez minden ember lehetősége, és ez a teremtés végső célja is.  A „bűnbeesés” következménye a paradicsomi állapot (a tisztaság) elvesztése, de ez a veszteség egy nagyobb lehetőség is.

Az Új ember, Jézus Krisztus, aki elsőként végigélte ezt az életet, megszerezte számunkra is a lehetőséget, hogy mi is Új ember lehessünk, aki ismét tiszta, ajándékként még bölcs is. Aki beteljesíti ezt a célt, annak az élet fájának és a tudás fájának gyümölcse is az övé. Örök élete van, ragyogó tiszta, szép és bölcs is.

"'A győztesnek az élet fájáról adok enni, amely az Isten paradicsomában van" (Jel 2,7).

A Bibliában is találhatunk sok példát a név jelentésének fontosságára, különösen ott ahol Isten maga ad nevet az embernek. Sokszor még a város nevek is beszélő nevek. (Erről már bővebben írtam.)

 

Honlapomról törölt teológiai írásaim

(a bordó színűek)


1./ Teológiai gondolatok

Keresztelő Jánosról

Jézusról és a keresztségről

2./ A hét kisázsiai egyházról

3./ Rövid teológiai-gondolatok gyűjteménye:

A rézkígyó

Mirhával kevert bor

Jézus ruháinak elosztása

Jézus saruja

Illés próféta köpenye

Táncoljatok-jajgassatok

4./  A kenyérszaporítások

A szív zarándok-útja és az Úr diadalmenete

5./ Éhezni és szomjazni az igazságot

6./ A jerikói vak

7./ A jó pásztor

8./ A pusztába kiáltó szó

9./ Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében

10./A tíz szűz

11./ A két tanú és Jézus színeváltozása

12./Akinek saruszíját sem vagyok méltó megoldani

13./ Miért és hogyan kaphatta meg Elizeus Illés               próféta köntösét

14./ A Prédikátor és az élő víz

15./ Aki velem egyszerre

16./ Istenem, Istenem, miért …

17./ A gazdag ifjú


 

Rövid időre levettem a Teológiai írásaimat a honlapomról, mert az újabban kapott megértések az előzőek folytatására, kiegészítésére késztetnek.

Majdnem minden Újszövetségi írásom Ószövetségi előképet és a Jelenések könyve ...  Szentlélek korszaka szerinti értelmezést is tartalmaz.

Már régóta legkedvesebb könyvem a Biblia, annak képi beszéde, misztikus értelmezése.

Ezek az írásaim azért és akkor születtek, amikor az évek során önmagamnak kérdésként fölvetődő Szentírási részekre egy-egy eszembe juttatásos villanást kaptam a Szentlélektől, mint a képi beszéd, mint a misztikus értelmezés kulcsa.

Elsősorban az Isten szavának meghallása, a Szentlélek kiáradása, megpihenésének vágyakozása a lelki szem megnyílására, Isten látása, a Jézus tanítása szerinti szeretet - belépés az Isten országába, Isten   színről-színre látásának öröm mámora amiről írok és amihez nélkülözhetetlen a Jelenések könyve titkainak önmagát-megadása.

 

Az eddigi írásaim a befejezetlenséget hordozzák magukon, ezért félreérthetők és hiányosak lehetnek ...  amit majd, ha  kapom pótolom.

Amennyiben, akik olvasták, vagy olvasnák írásaimat a továbbiakban is örömmel nyújtanám át a folytatást.e-mail címem: rajkikatalin@gmail.com

mobil számom:  (20)2999905

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!